Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Рекордните продажби на OSD компоненти продължават

19.11.2019   |   Бизнес
 

Комбинираните продажби на оптоелектронни компоненти, сензори/изпълнителни елементи и дискретни компоненти (познати общо като OSD) ще се увеличат с 1% през 2019 г., достигайки 83,5 млрд. щатски долара, показват актуализираните данни на IC Insights. Въпреки забавянето на растежа (след 9% през 2018 г. и 11% през 2017 г.), се очаква приходите от продажби на OSD компоненти да поставят десети пореден рекорд през тази година.

Според IC Insights OSD продуктите ще представляват около 19% от общите продажби на електронни компоненти в световен мащаб през 2019 г., като интегралните схеми заемат 81% дял от пазара през тази година.

Рекордно високи продажби се очакват при сензорите и изпълнителните елементи, произведени с технологии за микроелектромеханични системи (MEMS).

Очаква се, че пазарът на дискретни компоненти ще спадне с 1% през 2019 г. до 27,1 млрд. долара, като силовите транзистори са единствената продуктова категория с годишен ръст в този сегмент.

Според IC Insights продажбите и в трите пазарни сегмента на OSD постепенно ще се увеличават през 2020 и 2021 г., отчасти поради развитието на в световната икономика и търсенето на нови технологии като лицево разпознаване, обработка на 3D изображения и машинно зрение, увеличено количество сензори за автоматизирано управление и изкуствен интелект, клетъчни услуги от пето поколение (5G), автономни, електрически и хибридни превозни средства.

     
Източник: IC Insights; снимка: Dreamstime

Ключови думи: IC Insights   сензори   дискретни компоненти   изпълнителни елементи   изпълнителни механизми  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...