Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox си партнира с доставчика на GNSS услуги Sapcorda Services

02.06.2020   |   Бизнес
 

u-blox обяви партньорството си с доставчика на новаторски GNSS услуги Sapcorda Services. Платформата за сателитно позициониране u-blox F9 ще използва новосъздадения отворен стандарт за GNSS корекция SPARTN на Sapcorda Services.

Услугата GNSS SAPA Premium, предлагана от януари 2020 г., се различава от другите услуги за GNSS корекция по това, че съчетава глобални PPP услуги и локални RTK услуги. Отличителните характеристики включват кратки времена на конвергенция, хомогенна работа в зоните на континентално покритие, ефективно използване на честотната лента и специализирана GNSS мрежа. SAPA услугите се излъчват във формат SPARTN чрез клетъчна комуникация, като в близко бъдеще ще се поддържа и геостационарна спътникова комуникация в L лента. Услугата на Sapcorda за корекция на GNSS сигнала позволява ефективно да се предоставя високопрецизно позициониране на произволен брой крайни потребители, което осигурява неограничена мащабируемост и защита на личните данни.

"Преминавайки към интерфейса SPARTN, гарантираме оперативна съвместимост между съответните услуги и продукти, така че клиентите, които използват технологията за усъвършенствано GNSS позициониране SAPA Premium на Sapcorda в своите GNSS приемници u-blox F9, ще имат 100 процента увереност, че услугата и хардуерът работят безпроблемно и отговарят на техните очаквания за ефективност", коментира Владимир Стоянов, ръководител продуктова стратегия за GNSS в u-blox.

От новите услуги за GNSS корекция могат да се възползват широк кръг от масови приложения, включително наземни или летателни автономни превозни средства, индустриална автоматизация, усъвършенствани навигационни и телематични системи в автомобила, системи за подпомагане на водача (ADAS) и др.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Sapcorda Services   SPARTN   GNSS  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...