Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell и element14 помагат в битката с коронавируса

18.12.2020   |   Бизнес
 

Членовете на общността element14 на Farnell се включиха в битката с коронавирус пандемията. Фокусът е върху създаването на решения, които помагат в борбата с вируса, осигуряването на 3D принтери за производство на шлемове и маски и споделяне на инструкции с отворен код за осигуряване на допълнителни животоспасяващи устройства.

"Инженерите създават решения за справяне с проблеми и ние не сме изключение. Гордеем се с начина, по който нашата общност се обедини пред лицето на пандемията, за да се подкрепяме и осигурим необходимите материали и решения, за да помогнем на обществото в борбата с COVID-19", коментира Даян Киби, глобален директор Общност и социални медии в element14.

През март стартира предизвикателството "Дизайн за битка с вирусите", като задачата беше създаване на проекти, които да се използват в борбата с коронавируса и защита на уязвимите членове на обществото. Сред печелившите решения се откроиха виртуални бутони, активирани безконтактно, система за засичане използването на маски за лице и термометър с безконтактно активиране.

За да се неутрализира недостигът на обдишващи машини в болниците, element14 сподели отворен код за създаването на такива устройства, които могат да бъдат произвеждани бързо от различни компании. В този иновативен проект платформа Raspberry Pi 4 управлява Trinamic Motion блок и драйвер за стъпкови мотори, които регулират подаването на въздух според информацията, събрана от постоянното наблюдение на пациента.

Общността element14 на Farnell включва над 750 000 членове.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   element14   Raspberry Pi 4   COVID-19   Trinamic Motion  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...