Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell оповести резултатите от проучване за предизвикателствата пред жените в електронната индустрия

29.06.2021   |   Бизнес
 

Farnell обяви резултатите от глобалното проучване за предизвикателствата и възможностите пред жените, работещи в електронната индустрия, по повод на Международния ден на жените инженери, 23 юни. В проучването, проведено между март и май тази година, са се включили над 370 представители на електронната индустрия и от двата пола от цял свят.

Резултатите показват голямо сходство в мненията на мъжете и жените по отношение на приноса на жените в електронната индустрия и необходимостта от постигане на равенство между половете. Ключова стъпка за реализирането на тази цел е назначаването на повече жени на ръководни позиции, където те могат да бъдат модел за подражание и ментори за останалите жени в индустрията.

Въпреки че резултатите от проучването сочат единомислие по много въпроси, все пак наяве излизат и ключови различия. Така например, проучването показва, че жените често сочат доброто заплащане като положителна страна на инженерните професии, като обаче за тях разликата в заплащането все още е проблем. Жените  се тревожат по-малко от необходимостта да пътуват до работното място, отколкото другите си мислят. Само 15% от жените посочват това като проблем, докато 25% от останалите участници в проучването смятат, че това е важно за жените.

"Индустрията извървя дълъг път, но винаги можем да си вършим по-добре работата, а тя никога не свършва. Фокусът е върху равенството и справедливостта за всички. Жените ни казаха, че не искат квоти – те искат да получат признание за работата си и да получат възможността да покажат на какво са способни. Това е много важно послание", посочи Роб Роспеджиховски, президент Продажби във Farnell за Европа, Близък Изток и Африка.

Според проучването сред най-големите стимули за жените да станат инженери е възможността да работят по различни проекти – 23%, да виждат създаването на нови технологии – 15%, да постигат гъвкавост и баланс между личния и професионалния живот – 12%.

Повече за резултатите от проучването можете да научите тук.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   електронна индустрия  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...