Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

еlement14 обяви победителите в състезанието Just Encase

11.07.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

еlement14 обяви победителите в конкурса Just Encase, в рамките на който 55 участници от целия свят проектираха системи за отдалечен мониторинг с използване на Arduino MKR WAN 1300 и кутии на Hammond Manufacturing, подходящи за приложения в опасни среди.

Голямата награда спечели Милош Расич от Сърбия, създал комплексен проект, наречен OrbWeaver Rover, който може да разположи "мрежа" от сензорни модули около определена зона, за да регистрира данни в различни точки, включително температура, топлинен индекс, влажност и атмосферно налягане. OrbWeaver има дори активно окачване.

Втори се класира Кристофър Кетел от Обединеното кралство с неговия Garden Pond Monitor, който измерва температурата на водата на различни дълбочини в кладенец и може да определи общото количество разтворени твърди вещества, pH, температура на въздуха, влажност, осветеност и атмосферно налягане. Всички елементи са функционирали правилно при тест с пълно потапяне.

Останалите участници създадоха най-различни проекти за мониторинг на вятъра, слънчевата светлина, качеството на водата и съдържанието на химикали в басейни, качеството на въздуха, условията за шофиране в зимна обстановка, свлачища, напояване и др.

"Нашата общност от изобретатели и инженери продължава да впечатлява с проекти, които решават важни проблеми в различни части на света, където мониторингът е от жизненоважно значение, дори и в екстремни условия", заяви Даян Киби, глобален директор Общност и социални медии в element14.

Победителят в състезанието Just Encase получи Sony PlayStation 5, луксозен комплект за оцеляване при земетресения, палатка и пожарогасител за кола на обща стойност 1050 щатски долара.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   element14   Just Encase   Arduino MKR WAN 1300   Hammond Manufacturing   сензорни модули  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...