Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell обяви рекордни годишни приходи от 1,8 млрд. щатски долара

21.09.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Avnet публикува финансовите резултати за четвъртото тримесечие, приключило на 2 юли 2022 г., обявявайки стабилен ръст на приходите и оперативния марж спрямо предходната година. Сериозен принос за резултатите имат рекордните годишни приходи на Farnell от 1,8 млрд. щатски долара.

Годишните приходи на Farnell бележат ръст от 20,2% спрямо предходната година в резултат на увеличеното търсене от електронната индустрия, енергийния, отбранителния и транспортния сектор. Приходите за четвъртото тримесечие възлизат на 442 млн. щатски долара с оперативен марж от 14,2%, което е увеличение от 597 базови пункта спрямо предходната година.

Само през това тримесечие Farnell добави над 18 000 нови продукта към своето портфолио. От компанията коментират, че богатото портфолио остава ключов фактор за нейния успех, както и ключов приоритет за групата Avnet.

Роб Роспеджиховски (Rob Rospedzihowski), президент Продажби във Farnell за Европа, Близък Изток и Африка, коментира силните резултати на компанията, като подчерта, че те са постигнати в период на несигурност на пазара, проблеми в снабдителните вериги и удължени срокове за доставка, свързани с голямото търсене от страна на клиентите. Той потвърди намерението на Farnell да продължи да инвестира в офертата си, в дигитален маркетинг и платформата за онлайн продажби.

Усилията на Farnell да подобри потребителското изживяване в платформата за онлайн продажби продължава да дава много добри резултати, посочват от компанията и допълват, че близо 56% от всички продажби на Farnell и 72% от всички поръчки са извършени през платформата за онлайн продажби.

     
Източник: Farnell; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Farnell   Avnet   Rob Rospedzihowski  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...