Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel подкрепя амбициозните си планове за растеж с нов производствен център в Гуанджоу

29.05.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel откри новия глобален интелигентен производствен център в Гуанджоу и обяви старта на строежа на новата централа на компанията в Шнахай.

Новото производствено съоръжение включва производствена линия, която използва най-новите технологии, включително решения с машинно самообучение, роботизирани решения и машинно зрение, базирани на най-новите интелигентни модули на Quectel, които значително разширяват производствения капацитет, за да гарантират доставките и потвърдят качеството на продуктите за клиентите в глобален мащаб, посочват от компанията.

Проектиран от група от собствените й експерти в сферата на интернет на нещата (IoT), модерният IoT производствен център на Quectel е оборудван с най-напредналите технологии за индустриална автоматизация, включително:

  • Напълно автоматизирана складова система от 65 000 куб. м, която може да поддържа 40 SMT линии и да работи 24/7 на базата на поръчки в реално време;
  • Безконтактен процес от край до край с автоматично управлявани превозни средства за транспортиране на компоненти и материали до производствените линии, полуготови продукти от SMT линиите за тестване и финално опаковане при минимално участие на хора;
  • 30 SMT линии Fuji NXT-III със система за мониторинг Siemens MES за производството на до 150 млн. модула на година;
  • 85 автоматични тестови станции на Quectel с пълен регистър на файловете за тестовете на всеки един модул;
  • 40 системи за автоинспекция и опаковане на Quectel.

Важна стъпка към следващото поколение интелигентно производство

Строежът на новия високотехнологичен производствен център започва през септември 2021 г. и ще заработи през настоящата година. Центърът се простира на площ от 72 000 кв. м, като общата застроена площ достига 160 000 кв. м. Той може да произвежда цялото портфолио от модули на Quectel, включително 4G и 5G модули, смарт модули, модули за автомобилни приложения, теснолентови IoT модули, GNSS модули, Wi-Fi модули и антени.

"Новата ни умна фабрика представлява важна стъпка към следващото поколение интелигентно производство и ще гарантира както качеството на продуктите ни, така и производствен капацитет, достатъчен да посрещне взискателните изисквания на клиентите ни в глобален мащаб", заяви Патрик Киан, главен изпълнителен директор на Quectel.

Quectel започна и строителството на новата си централа в Шанхай. "Новата централа е проектирана да осигури модерна, интелигентна среда, което я прави атрактивна за най-добрите хора да работят, прогресират и създават иновации и която надминава най-високите стандарти в сферата на устойчивостта, здравето и благосъстоянието", добави Киан. В нея ще се помещава научноизследователският и развоен център на Quectel и шоурум за IoT иновации. Quectel планира официално да открие новата централа през 2025 г.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   IoT   GNSS  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...