Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

embedded world Exhibition&Conference 2024 привлече над 32 000 посетители от 80 държави

30.04.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Над 1100 изложители от близо 50 държави представиха своите продукти, решения и иновации в сферата на микроконтролерните системи на международното изложение embedded world Exhibition&Conference 2024 в Нюрнберг. "Трите дни на изложението бяха страхотни", коментира изпълнителният директор на NuernbergMesse Бенедикт Вейерер. "Видяхме хиляди щастливи лица и задълбочени разговори – и на щандовете, и в пълните зали и пътеки."

Тазгодишното издание на изложението привлече над 32 000 посетили от повече от 80 държави. За сравнение през 2023 г. embedded world бе посетено от близо 27 000 души, а изложителите бяха над 950 от 44 държави.

embedded world Conference и electronic displays Conference

Съпътстващата програма, включваща различни конференции и други събития, привлече 1871 участници и лектори от 45 държави. Проф. д-р Аксел Сикора, председател на embedded world Conference, изрази задоволството си от поредното успешно издание на конференцията, включваща общо 81 сесии и 17 работилници, обхванали всички важни теми. Програмата бе допълнена от лекции на AMD и Analog Devices, посветени на мегатемата за embedded изкуствен интелект.

Новите в програмата тази година сесии, посветени на теми като "Иновации при дисплеите" и "Пазарът на дисплеи & потребителското изживяване", също се радваха на голям интерес, коментира проф. д-р Карлхайнц Бланкенбач, председател на electronic displays Conference. "Радостен съм да обявя, че залите бяха пълни, аудиторията слушаше внимателно, въпросите бяха интересни и общността все още е силно заинтригувана от дисплеите." Конферентната програма включи над 75 лекции, групирани в 18 сесии и постера.

Форуми на изложителите, women4ew, Student Day

В допълнение към двете зони за стартиращи предприятия, трите форума на изложителите, включващи експертни панели, фирмени презентации и срещи със стартиращи предприятия, също привлякоха много посетители, посочват от NuernbergMesse.

Ползотворен обмен на информация и насърчение за жените в сектора донесе събитието women4ew. След половинчасова панелна дискусия близо 100 жени и малък брой мъже имаха възможността да се разделят на по-малки групи и да поговорят с лекторите за добавената стойност на разнообразните по състав екипи, кариерни съвети и феминистки изкуствен интелект. Събитието се проведе за втори път тази година.

На третия ден на изложението новото поколение посети embedded world, за да се включи в събитието Student Day. Лекцията на проф. Юнганг Бао, заместник-директор и преподавател в Института по компютърни технологии в Китайската академия на науките, запозна студентите с вълнуващия свят на embedded системите. В последвалата обиколка студентите имаха възможността не само да установят своите първи професионални контакти в залите на изложението, но и да спечелят един от петте RaspberryPI и силно желаните тениски "Сърце" на embedded world.

Следващото издание на embedded world Exhibition&Conference ще се проведе от 11 до 13 март 2025 г. в Изложбения център в Нюрнберг.

     
Източник: NuernbergMesse

Ключови думи: NuernbergMesse   embedded world   микроконтролерни системи  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...