Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

electronica 2024 с фокус върху иновациите в електронното общество

18.06.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Преходът към тотално електрообщество ще бъде лайтмотив на предстоящото издание на международното изложение за електронната индустрия electronica от 12 до 15 ноември 2024 г. в Мюнхен. Темата ще бъде застъпена във всеки един елемент от програмата – от иновациите в изложбената зона, през лекциите за различни приложни сценарии до конферентната програма и социално- политическите дискусии като CEO Roundtable.

"Големият интерес сред изложителите за участие в electronica се запазва. През 2024 г. ще заемем всичките 18 изложбени зали за първи път заедно със SEMICON Europa, която ще се проведе в две зали по същото време. Това означава, че предстои най-голямата electronica досега и отново ще бъде представен целият спектър от продукти, технологии и решения в електронната индустрия", заяви Катя Щоле, изложбен директор. В сравнение с предходните изддния през 2024 г. делът на международните изложители отново се увеличава и ще достигне около 60%. Изложението отчита особено голям интерес от страна на компании от САЩ, Южна Корея, Япония, Тайван и Китай.

Глобална иновационна платформа

С изложители от повече от 50 държави и всички сектори на електронната индустрия, electronica ще събере заедно цялата електронна индустрия в технологичния хъб в Мюнхен, гарантирайки безпрецедентна наситеност с иновации, коментират организаторите от Messe Muenchen.

От водещи компании в сектора до стартиращи предприятия ще представят своите иновации, които помагат за прокарването на пътя към тоталното електрообщество. Сред тях ще бъдат и редица компании, които не се включиха в изданието на electronica през 2022 г., но решиха да подновят участието си тази година.

Изложбената зона ще се разшири с нови сектори – Павилион EMS, обединяващ доставчици на услуги за производство на електроника, Павилион Печатна електроника за доставчиците на гъвкава и печатна електроника и Павилион Сензори.

Съпътстваща програма

Акцентите на разнообразната съпътстваща програма ще бъдат устойчивостта, изкуственият интелект, електромобилността, автоматизацията и свързаността, които подчертават значението на електронната индустрия за реализирането на устойчиви технологии.

CEO Roundtable ще събере изпълнителни директори от сектора като Йохен Ханебек (Infineon), Жан-Марк Шери (STMicroelectronics) и Кърт Сийвърс (NXP Semiconductors), които ще дискутират най-новите тенденции и предизвикателства. В съпътстващите конференции експерти ще говорят за актуалните постижения в сферата на автомобилните и безжичните системи и приложения.

Програмата от форуми е разширена и фокусирана върху практиката. Палитрата от теми е допълнена с въпроси като изкуствен интелект, машинно самообучение и жените в сферата на технологиите, като така тематичните събития ще покрият практически всички сфери на приложение. Доскорошната Embedded Platforms Conference става Embedded Platforms & Industrial Control Forum с още по-силен фокус върху машиностроенето и автоматизацията.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   electronica  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...