Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ZMDI получи награда за иновативно предприятие на годината в България

08.01.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Базираната в Дрезден компания ZMDI, която наскоро откри нов развоен център в София, бе отличена в категорията "Процесна иновация/Иновационен хъб" на Националния конкурс за иновативно предприятие на годината. Наградата бе връчена от президента Росен Плевнелиев на Анелия Пергот, управител на компанията в Източна Европа, по време на 8-ия Национален иновационен форум.

ZMDI участва в конкурса с два продукта. Първият е сензорен интерфейс и протокол IO-Link за вграждане в машини, участващи в автоматизирани процеси със сложна експлоатация и поддръжка. Вторият е интегрирана система от интерфейсен чип и микроконтролер за автоматизирано управление на външното огледало на колата. Технологиите, разработени в българския клон на ZMDI, се внедряват в глобалното производство на компанията.

През 2012 г. компанията спечели и международната награда Frost&Sullivan за най-иновативен нов продукт с най-малкият и ефективен чип за следене и зареждане на акумулатори ZSSC1856.

"ZMDI се гордее с богатата си история, иновативния дух и анагажимента за разработване на продукти, които създават енергийноефективни решения. За нас е голяма чест да бъдем отличени като иновативно предприятие на годината в България и още повече да получим тази престижна награда от президента г-н Росен Плевнелиев. Гордеем се от това постижение, както и от своите инженери и техните усилия да създават иновации и да осигуряват на клиентите ни електронни решения от най-висок клас", обяви Франц Сентелеми, президент на ZMD Америка и изпълнителен вицепрезидент на продажбите и маркетинга в ZMDI.

Националният конкурс за иновативно предприятие на годината се организира за осми пореден път от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Представителството на ЕК в България. Конкурсът цели да покаже успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии и да привлече вниманието към  постиженията на българските предприятия в областта.

     
Източник: ARC Fund, ZMDI; снимка: ZMDI

Ключови думи: ZMDI   производство   електронни продукти  

Област: Събития  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...