Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Студенти на ТУ Варна посетиха фирма Sensata в Ботевград

15.07.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Студенти от първи и трети курс специалност Електроника на Техническия университет във Варна бяха на двудневно посещение в производствената база на фирма Sensata Technologies в Ботевград. Те бяха придружени от доц. д-р инж. Димитър Ковачев – ръководител на катедра Електронна техника и микроелектроника и от докторанта инж. Станимир Станков, съобщиха от университета.

Студентите разгледаха линията за асемблиране на произвежданите от фирмата високотемпературни сензори, предназначени за приложения в автомобилната промишленост, както и лабораторията за типови изпитания.

"Специалисти от фирмата запознаха студентите с организацията на производството, със системата за контрол на качеството, с организацията и воденето на разработваните проекти, с тенденциите на пазара на труда и възможностите, които фирма Sensata Technologies предлага на персонала си. Бяха направени презентации за технологията за производство на елементите на сензорите, извършваните обработки, провежданите изследвания, моделирания, симулации и др., водещи до постигането на високо качество и ефективност на производството. Студентите бяха впечатлени от демонстрираните високотехнологични възможности и изявиха готовност за участие в съвместни бъдещи проекти", разказват от ТУ Варна.

В производственият завод на американската Sensata Technologies в Ботевград работят 1400 души, което е над 10% от общия персонал на фирмата.

"Академичното ръководство на Техническия университет във Варна, винаги е поощрявало организирането и провеждането на такива изнесени практически занятия за своите студенти, в съответствие с приетата мисия на университета. Студентите ни от специалност Електроника и друг път са имали възможност на място да се запознават с производството и производителите на електронни компоненти в страната. С посещението си в Ботевград може да се каже, че те добавиха един голям плюс за своята по-добра практическа подготовка като бъдещи млади инженерни кадри в областта на електрониката", допълниха от университета.

     
Източник: ТУ Варна

Ключови думи: ТУ Варна   Sensata Technologies   високотемпературни сензори   автомобилна промишленост  

Област: Събития  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...