Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Как се движат сроковете за доставка на електронни компоненти

26.05.2014   |   Бизнес
 

Сроковете за доставка и цените на пазара на електронни компоненти остават като цяло стабилни, но се увеличават в някои области.

Аналоговите продукти показват стабилни цени и срокове за доставка между 6 и 10 седмици, съобщава EMS доставчикът CCS. Дискретните, оптоелектронните и логическите компоненти са с непроменени цени и стабилни срокове за доставка между 8 и 16 седмици. Същата тенденция се наблюдава и при микропроцесорите и програмируемите логически матрици, които имат срокове за доставка между 12 и 20 седмици.

Според данните на CCS единствено компютърните DRAM памети показват лек ръст по отношение и на цените, и на сроковете за доставка (до 14-20 седмици).

Увеличават се сроковете за доставка на пасивни компоненти. Сроковете за доставка на кондензатори в момента са около 20-24 седмици.

Сроковете за доставка за електромеханични продукти са стабилни в продължение на месеци. Въпреки това цените все още нарастват (избирателно) поради напрегнатата ситуация по отношение на суровините (включително "конфликтни" минерали и редкоземни елементи) в някои икономически региони.

     
Източник: CCS Group; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: CCS Group   електронни компоненти   дискретни компоненти   оптоелектронни   логически компоненти   пасивни компоненти   кондензатори  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...