Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Силно тримесечие за дистрибуторите на електронни компоненти в Европа

24.11.2014   |   Бизнес
 
Приходи от 1,57 млрд. евро и 7,3% увеличение на продажбите на електронни компоненти в Европа през третото тримесечие на 2014 г. отчита Асоциацията на специалистите производители и дистрибутори на електронни компоненти DMASS (Distributors' and Manufacturers' Association of Semiconductor Specialists).
 
Ръст над средния е отчетен във Великобритания, Германия, Турция, Русия, Иберийския полуостров, Австрия и Израел, а по-нисък - във Франция и Италия.
 
Приходите от продажби за третото тримесечие са в размер на 510 млн. евро в Германия, 135 млн. във Великобритания и 121 млн. във Франция. Най-голям дял на европейския пазар през деветмесечието има Германия (32%), следвана от Италия (9,8%), Великобритания (8,5), Франция (7,7%), Nordic (9%) и Източна Европа (11,2%).
 
"Ръстът от 7,3% през това тримесечие предполага годишен ръст между 6% и 7%, което е забележително високо ниво след двегодишния застой от 2012 г. и 2013 г. Тази година ще приключи с малко по-малко продажби от рекордната 2011 г. Като цяло, вземайки предвид макроикономическата среда за Европа в момента, прогнозата за 2015 г. е умерена. Европейците обаче са склонни да виждат чашата наполовина пълна твърде често за моя вкус. Нека да се надяваме, че 2015 г. ще донесе някои положителни изненади за нашия сектор", коментира Георг Щайнберг, председател на DMASS.
     
Източник: DMASS; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: DMASS   електронни компоненти   дистрибутори на електронни компоненти  

Област: Електроника   Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...