Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Continental разработва интелигентна автомобилна система за жестово управление

10.02.2015   |   Технологии
 
Continental съобщи, че разработва интелигентна инфрачервена технология за жестово управление на функциите в автомобила. 
 
Глобалният доставчик на технологии за автомобилната промишленост обяви т. нар. инфрачервено одеяло през 2011 г. В момента технологията е разработена до етап, в който разпознава типичните многоточкови докосвания като въвеждане на текст, плъзгане, отдалечаване и др.
 
"Нашето инфрачервено одеяло е изградено от група източници на инфрачервена светлина по краищата на дисплея. Докато един ред LED е достатъчен за управление с един пръст, управлението с повече пръсти едновременно изисква два реда свързани инфрачервени светлини. Ако направите жест с повече пръсти пред дисплея, електрониката на интерфейса човек-машина разпознава местоположението на пръста чрез блокираната светлина. Предизвикателството е в интеграцията – нашата цел е да създадем източник на инфрачервена светлина, който се подава съвсем малко над повърхността на дисплея и все пак може да разпознава търсените многоточкови жестове", обясняват от Continental.
 
Според компанията новата технология ще позволи на водачите не само да изпълняват всички обичайни действия за управление с повече пръсти, но и лесно да управляват навигационната карта с жестове. Очаква се серийното производство да започне през 2017 г.
     
Източник: Continental

Ключови думи: Continental   автомобилна промишленост   автомобилна електроника   жестово управление   инфрачервено одеяло   инфрачервени технологии  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови оферти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...