Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Mouser, Fairchild, Littelfuse и Amphenol разработват съвместно USB Type-C технологии

02.02.2016   |   Технологии
 
Mouser Electronics си сътрудничи с Fairchild, Littelfuse и Amphenol Commercial Products, за да осигури градивните компоненти за реализацията на USB Type-C технологии, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Маус Електроникс, представител на Mouser у нас.
 
С възможностите си за трансфер на данни при скорости до 10 Gbps и захранване с мощност до 100 W, при това двупосочно, което означава лесна за изграждане и надеждна връзка, технологията USB Type-C предлага многофункционално решение само по един кабел, осигуряващ прехвърлянето на аудио/видео и друга информация, плюс захранване.
 
Фамилията от компоненти за USB Tип-C на Fairchild е особено подходяща за случаите, в които се търси по-ниска себестойност, по-малко място на платката и ниска консумация. Компонентите от фамилията на Fairchild консумират 90% по-малко в сравнение с най-близките си аналози. И имат корпуси, които са с до 43% по-малки. Предлагат се разнообразни дискретни компоненти – от контролери до комутатори на захранване и USB 3.1 SuperSpeed комутатори – което дава възможност за гъвкав избор на техническо решение.
 
Защитите за USB 3.1 Type-C на Littelfuse осигуряват защита от свръхтокове и електростатични разряди (ESD), като при това се запазва характерната за USB 3.1 Type-C надеждност на данните. Защитите на Littelfuse включват както автоматично възстановяващи изходната си нормална проводимост компоненти, изградени от полимерна структура с положителен температурен коефициент и осигуряващи защита от свръхтокове по линиите на захранването, така и диодни матрици, които пазят магистралата за високоскоростни данни от електростатични разряди при доста ниски пределни стойности на напрежението и по този начин гарантират надеждността на данните.
 
Конекторите за USB 3.1 Tип-C на Amphenol Commercial съответстват изцяло на спецификациите за Type-C и са проектирани така, че да отговорят на бъдещите очаквания за небходимата работоспособност на USB връзката по отношение на най-новите изделия. Тези нископрофилни конектори са достатъчно малки, за да се монтират без проблем в смартфони, таблети и други мобилни устройства, но въпреки това отговарят на високите изисквания към работните характеристики, характерни за лаптопите. Мъжките и женските конектори могат да разменят местата си на платката/кабела. През тези конектори може да се осигури и захранване с разширен до 5А обхват по ток, което съответства на стандарта USB Power Delivery за захранване по USB.
     
Източник: Маус Електроникс

Ключови думи: Маус Електроникс   Mouser   Fairchild   Littelfuse   Amphenol   USB Type-C   USB тип C  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...