Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви нова серия ултракомпактни MEMS осцилатори

28.09.2016   |   Технологии
 
Microchip пуска на пазара нова серия микроелектромеханични (MEMS) осцилатори DSC6000, които са значително по-компактни и с по-ниска консумация на енергия от конкурентните. MEMS осцилаторите осигуряват надеждност, характерна за електронните компоненти, и изключителна стабилност на честотата в широк температурен диапазон. Серията е ориентирана към носими устройства, IoT и автомобилни компоненти.
 
DSC6000 намалява наполовина консумацията на енергия в пълния честотен диапазон (от 2 kHz до 100 MHz), с която се характеризират предлаганите към момента кварцови осцилатори. Наред с това, MEMS осцилаторите са 500 пъти по-устойчиви срещу удар и 5 пъти – срещу вибрации, от кварцовите осцилатори.
 
Според компанията серията DSC6000 е отличен избор за компактни устройства с батерийно захранване (носими устройства, IoT), за които малките размери, ниската консумация на енергия и дългосрочната надеждност са от решаващо значение. Наред с това, осцилаторите от новата серия отговарят на строгите изисквания за механична устойчивост и надеждност на стандарта AEC-Q100, въведен от американския Съвет за автомобилна електроника, и са подходящи за приложение в автомобилостроенето.
 
Конструкцията на осцилаторите от серията DSC6000 е стандартна, като корпусът им е двуредов, с 4 извода, а най-компактните от тях са с размери 1,6 x 1,2 mm, а най-големите – до 7 x 5 mm, при консумация едва 1,3 mA. Температурният диапазон, в който осцилаторите могат да работят, е между -40 и +85 градуса по Целзий, а максималната нестабилност на честотата е +/-25 ppm. 
 
Софтуерът за конфигурация на осцилаторите ClockWorks на Microchip позволява на разработчиците лесно да изберат най-подходящия осцилатор от гледна точка на честотата и нейните колебания, габаритите и температурния диапазон, както и да поръчват комплементарни мостри. Системата за програмиране TimeFlash осигурява бърз начин за генериране на честоти посредством допълнителна еднократно програмируема (OTP), добавена към осцилатора, поясняват още от производителя.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MEMS осцилатори   DSC6000   кварцови осцилатори   ClockWorks   TimeFlash  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...