Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Schurter придобива австрийската Burisch и чешката aki electron

02.12.2016   |   Бизнес
 
Считано от 1 януари 2017 г. производителят на електронни компоненти Schurter ще придобие австрийската компания Austrian Burisch Elektronikteile, както и чешкия производител aki electronic. Според изявление на компанията сливанията ще й помогнат да увеличи производствения си капацитет, ноу-хауто си и присъствието си в Източна Европа.   
 
Austrian Burisch Elektronikteile отдавна си сътрудничи с Schurter. От 1961 г. Burisch доставя продуктите на Schurter в Австрия. Компанията предлага услуги по дистрибуция и консултантски услуги за електронни и електромеханични компоненти, оборудвани със собствени сертифицирани кабели. В австрийската компания работат 90 служители и тя разполага с подразделения в Унгария, Чехия и Швейцария.
 
Базираната в Ихлава, Чехия, aki electronic произвежда от 1992 г. входни устройства за индустриално приложение, автоматизация и медицински уреди, като в компанията работят 200 служители. Чешкият производител има пазари и в Германия, Австрия и Словакия. aki ще стане част от подразделението за входни системи на Schurter, уточняват още от компанията.
     
Източник: Schurter

Ключови думи: Schurter   Burisch   aki electron   електронни компоненти  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...