Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell element14 обяви конкурс за творческо рециклиране на стари продукти

03.02.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Farnell element14 стартира конкурс "Upcycle it" за творческо рециклиране на стари продукти. Отправеното към проектанти и инженери предизвикателство е спонсорирано от Intel и целта му е да се преработят за нов живот остарели продукти или отпадъци като стари компютри и други устройства. Възможностите за избор на стари продукти са многобройни и членовете на общността на Farnell element14 биха могли да създават нови електронни устройства от на практика неограничен набор от компоненти.
 
element14 ще приема предложения за конкурса до 3 март т.г., като на 14 март ще бъдат обявени 15 финалисти, които ще получат развоен комплект с Intel Edison за Arduino, Arduino Protoshield R3, развоен комплект Grove Starter за Arduino, захранващо устройство и USB кабел. Всички финалисти се очаква всяка седмици да изпращат нови данни за проектите си чрез съобщения в блогове, снимки и видео, като крайният срок за завършване на проектите е 4 юни. Победителите се очаква да бъдат обявени в края на юни.
 
Големият победител ще получи продукти на стойност над 4000 долара, сред които 7 1/2–разреден графичен мултиметър Keithley DMM7510, комплект Dremel 4000 MultiTool и станция за запояване Weller Digital.
 
"Надяваме се, че конкурсът "Upcycle it" ще развълнува нашите членове. Всички сме изправени пред предизвикателството да намалим последствията от човешката дейност на Земята, без това да се отрази негативно върху портфейла ни. Опазването на околната среда често се смята за скъпо струващо – конкурсът ще се опита да покаже, че това не е така. Нямаме търпение да видим вдъхновяващи разнообразни предложения", коментира Даян Киби, главен мениджър за общността във Farnell element14.
 
Концепцията за творческо рециклиране, или upcycling, се заражда през 90-те години на 20 в. Това е процес на трансформиране на отпадъци и ненужни вещи и продукти в нови изделия с по-високо качество и стойност.
     
Източник: Farnell element14

Ключови думи: Farnell element14   "Upcycle it"   Intel Edison   Arduino Protoshield R3   Grove Starter  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...