Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

В ПГТМ ”Христо Ботев”–Ботевград се проведе състезание по приложна електроника

09.02.2017   |   Събитията
 
Ученици от професионалната гимназия по техника и мениджмънт ”Христо Ботев” в Ботевград взеха участие в национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“. Състезанието се провежда със съдействието на Министерството на образованието и фирма Елимекс от Горна Оряховица. 
 
В състезанието участваха 18 ученици от специалностите промишлена електроника и компютърна техника и технологии, като те се състезаваха в две групи – на ученици от 9 и 10 клас и на ученици от 11 и 12 клас.   
 
Състезанието премина в два етапа. В рамките на 20 минути учениците решаваха тест от 10 въпроса. Първите шест ученици от група, получили най-много точки от теста, продължиха  във втори етап – практическа задача, в която за 1 час изработиха електронна платка.
 
Всички ученици получиха награди, подсигурени от фирма Елимекс, а на учениците от 12 клас се дава възможност да продължат своето образование в ТУ–Габрово.
     
Източник: ПГТМ ”Христо Ботев”

Ключови думи: ПГТМ ”Христо Ботев”   приложна електроника   ТУ–Габрово  

Област: Обучения  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Събитията

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...