Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Изложба на студенти и докторанти от специалност Електроника се проведе в Русенския университет

13.05.2014   |   Събитията
 

Пето издание на студентска научно-техническа изложба на собствени разработки на студенти и докторанти от специалност Електроника се проведе в Русенския университет Ангел Кънчев между 8 и 10 май т. г.

Сред представените проекти бяха: вградена система за безжично предаване на данни с TI модули; тестер за полупроводникови елементи; аналогово устройство за измерване на фотоволтаични модули; електронна система за управление на мобилна централа от алтернативни източници на енергия; електронна система за управление на инвертор с ШИМ; електронен стенд за стабилизирани ток и напрежение; токоизправителни системи с умножение на напрежение; светодиоден триизмерен куб с микроконтролерно управление; нискочестотен краен усилвател 7 W; аудио стерео усилвател 2 х 100W; триканална тиристорна цветомузикална система със светодиодни осветителни тела; фар-маяк с вграден блиц ефект 1 W; електронна система за тестване на транзистори; предусилвател за цифров осцилоскоп с разширен обхват и вертикално отместване и др.

"За тези 5 години инициаторите на изложбата запалиха искрата за работа не само на изявените студенти, но и на преподавателите в катедра Електроника, и това се вижда от увеличения брой научни ръководители и консултанти, които надграждат нови знания и умения на студентите извън учебните зали и спомагат за израстването на по-високо ниво на изявените студенти и докторанти. На тазгодишната изложба осезаемо присъствие имат бакалаврите от специалност Електроника. В техните разработки е вложен личен технически подход при схемните решения, разработените устройства имат силен приложен характер и част от тях са много атрактивни", сподели доц. Анелия Манукова, ръководител на Студентската научно-изследователска лаборатория по електроника.

     
Източник: РУ Ангел Кънчев

Ключови думи: РУ Ангел Кънчев   приложна електроника   електронни системи  

Област: Събития  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Събитията

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...