Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Изложба на студенти и докторанти от специалност Електроника се проведе в Русенския университет

13.05.2014   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Пето издание на студентска научно-техническа изложба на собствени разработки на студенти и докторанти от специалност Електроника се проведе в Русенския университет Ангел Кънчев между 8 и 10 май т. г.

Сред представените проекти бяха: вградена система за безжично предаване на данни с TI модули; тестер за полупроводникови елементи; аналогово устройство за измерване на фотоволтаични модули; електронна система за управление на мобилна централа от алтернативни източници на енергия; електронна система за управление на инвертор с ШИМ; електронен стенд за стабилизирани ток и напрежение; токоизправителни системи с умножение на напрежение; светодиоден триизмерен куб с микроконтролерно управление; нискочестотен краен усилвател 7 W; аудио стерео усилвател 2 х 100W; триканална тиристорна цветомузикална система със светодиодни осветителни тела; фар-маяк с вграден блиц ефект 1 W; електронна система за тестване на транзистори; предусилвател за цифров осцилоскоп с разширен обхват и вертикално отместване и др.

"За тези 5 години инициаторите на изложбата запалиха искрата за работа не само на изявените студенти, но и на преподавателите в катедра Електроника, и това се вижда от увеличения брой научни ръководители и консултанти, които надграждат нови знания и умения на студентите извън учебните зали и спомагат за израстването на по-високо ниво на изявените студенти и докторанти. На тазгодишната изложба осезаемо присъствие имат бакалаврите от специалност Електроника. В техните разработки е вложен личен технически подход при схемните решения, разработените устройства имат силен приложен характер и част от тях са много атрактивни", сподели доц. Анелия Манукова, ръководител на Студентската научно-изследователска лаборатория по електроника.

     
Източник: РУ Ангел Кънчев

Ключови думи: РУ Ангел Кънчев   приложна електроника   електронни системи  

Област: Събития  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...