Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Renesas придобива Altium за над 5,5 млрд. евро

23.02.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Renesas и Altium постигнаха споразумение за придобиването на акциите на Altium от Renesas за близо 5,55 млрд. евро. Сделката е част от стратегията за дигитализация на Renesas и е първата й значима стъпка в осигуряването на подобрено потребителско изживяване и иновации на системно ниво за разработчиците на електронни системи, посочват от компанията.

С напредъка на технологиите, проектирането и интегрирането на електронни системи става все по-сложно. Понастоящем проектирането на електронни системи е сложен и итеративен процес, който включва множество участници и етапи - от избор и оценка на компонентите до симулации и физическо проектиране на платките. Същевременно инженерите трябва да могат да проектират системи, които са не само функционални, но и ефективни и икономични, при по-кратки развойни цикли.

Интегрирана и отворена платформа за проектиране на електронни системи

За да помогнат на инженерите в постигането на тази цел, Renesas и Altium смятат заедно да създадат интегрирана и отворена платформа за проектиране и управление на жизнения цикъл на електронни системи, която обединява всички стъпки на системно ниво. Сделката ще обедини усъвършенстваната облачна платформа на Altium с развитото портфолио от embedded решения на Renesas.

В бъдещата платформа ще могат да се интегрират и решения на други доставчици от екосистемата, за да се даде възможност всичките стъпки в проектирането на електронни системи да се извършват безпроблемно в облака. Платформата ще осигури интеграция и стандартизиране на различни данни и функции, наред с подобрено управление на жизнения цикъл на компонентите, като в същото време ще позволи безпроблемна дигитална итерация на процесите на проектиране за повишаване на общата производителност. Това ще ускори създаването на иновации и ще намали бариерите за навлизане на разработчиците, тъй като ще се намалят развойните ресурси и неефективността, посочват от Renesas.

Да направим живота по-лесен

"Развойните процеси продължават да еволюират и да се ускоряват. В рамките на нашата цел "Да направим живота по-лесен", нашата визия е да направим електронното проектиране достъпно за по-широкия пазар, за да позволим създаването на повече иновации чрез базирана в облака платформа", коментира Хидетоши Шибата, главен изпълнителен директор на Renesas. "Добавянето на Altium ще ни позволи да предложим интегрирана и отворена развойна платформа, улеснявайки и малките, и големите компании от различни индустриални области да изграждат и мащабират своите системи."

"Силно вярвам, че електрониката е най-важната индустрия за изграждането на интелигентен и устойчив свят. Лидерската визия и обещание на Renesas да направи електрониката достъпна за всички провокира силен отзвук в Altium. Визията на Altium за индустриалната трансформация намира пълната си изява в постигането на тази мащабна визия на Renesas", заяви Арам Мирказеми, главен изпълнителен директор на Altium. "След като сме работили в близко сътрудничество с Renesas като партньор близо две години, се радваме да бъдем част от екипа на Renesas, за да продължим успешно да работим и растем."

Придобиването на Altium от Renesas предстои да бъде одобрено от акционерите на Altium и австралийските регулатори. Сделката се очаква да бъде финализирана през втората половина на 2024 г. След това Арам Мирказеми ще продължи да ръководи Altium като главен изпълнителен директор, а Altium ще функционира като подразделение на Renesas.

     
Източник: Renesas

Ключови думи: Renesas   Altium   проектиране на електронни системи  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...