Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

DRAM и NAND паметите и чиповете за автомобилостроенето движат пазара на интегрални схеми

22.08.2017   |   Бизнес
 

DRAM и NAND паметите и аналоговите и цифрови схеми, използвани в автомобилостроенето, са най-бързорастящите сегменти на пазара на ИС тази година и именно благодарение на тях за първи път от 2010 г. насам секторът за полупроводникови компоненти отбелязва двуцифрен ръст, показва доклад на агенцията за пазарни проучвания IC Insights.

На първо място в класацията на продуктите с най-бързо нарастващо търсене са DRAM, поради което средните им продажни цени през първата половина на т. г. са се увеличили. От IC Insights определят сегмента за DRAM като най-бързоразрастващия се и очакват годишният ръст за 2017 г. да достигне 55%.

Сегментът на ИС с промишлено или друго специално предназначение се очаква да нарасне с 32%, а двата основни вида схеми, използвани в автомобилостроенето - специализирани цифрови (с очакван ръст 48%) и специализирани аналогови (с 18%) - също са на път да изпреварят общия очакван ръст от 16% на цялостния пазар на ИС.

Според прогнозите, други пет сегмента (два вида аналогови схеми, два вида микроконтролери и специализираните цифрови схеми, използвани в компютрите и периферията към тях) също ще отбележат двуцифрен ръст през т. г., макар и по-малък от очакваните 16% за целия пазар на ИС.

     
Източник: IC Insights

Ключови думи: IC Insights   DRAM   NAND   интегрални схеми  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...