Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Продажбите на интегрални схеми с 24% ръст на годишна база през юли

12.09.2017   |   Бизнес
 

Продажбите на интегрални схеми са се увеличили с 24% през юли т. г. спрямо юли 2016 г. и с 3,1% в сравнение с юни т. г., сочат данни на американската Асоциация на полупроводниковата индустрия (SIA).

През юли т. г. продажбите са били на стойност 33,6 млрд. щатски долара, докато през същия месец на 2016 г. те са възлезли на 27,1 млрд., а през юни т. г. – на 32,6 млрд. Годишен и месечен ръст е отчетен при всички регионални пазари, като на водеща позиция е американският с 36,1% увеличение на годишна база и 5,4% на месечна.

"Глобалните продажби на полупроводникови компоненти се увеличиха на годишна база за 12-и пореден месец през юли, което отразява впечатляващия и постоянен ръст на пазара. Продажбите нараснаха за всеки от основните регионални пазари и продуктови категории, което демонстрира широкия обхват на глобалния ръст и е индикатор за това, че 2017 ще е още една рекордна година", коментира Джон Нюфер, главен изпълнителен директор на SIA.

Увеличението на годишна база за останалите региони е както следва: Китай 24,1%; Азиатско-тихоокеанския регион 20,5%; Европа 18,9%; и Япония 16,7%. На второ място по месечен ръст на продажбите е Азиатско-тихоокеанският регион (2,8%), следван от Китай, (2,7%), Япония (2,1%) и Европа (1,2%).

     
Източник: SIA; снимка: Pixabay

Ключови думи: SIA   интегрални схеми   полупроводникови компоненти  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...