Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Analog Devices представи аналогова интегрална схема за тестване на батерии

28.11.2017   |   Технологии
 

Analog Devices представи нова интегрална схема с прецизен интегриран аналогов модул, контролер и драйвер за широчинно-импулсна модулация (PWM), предназначена за следене състоянието на батерии. С нейна помощ може да се увеличи прецизността на системата и ефективността при зареждането на литиево-йонни батерии. Новият прибор има 70% по-малък размер от предшественика си.

AD8452 използва технология за комутация, която рециклира енергията от батерията, докато се разрежда и осигурява 10 пъти повече точност от конвенционалните решения. По-високата точност позволява по-равномерното формиране на клетките в батерията и допринася за по-дългия им жизнен цикъл при приложения като електрически автомобили. Тя също така подобрява безопасността на процесите, като осигурява по-добро детектиране и мониторинг, за да се предотврати презареждането или непълното зареждане, което може да доведе до повреда на батерията.

Според ADI чипът икономисва до 50% от необходимото място на платката осигурява потенциални икономии на системни разходи от около 20%.

     
Източник: Analog Devices

Ключови думи: Analog Devices   ADI   тестване на батерии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...