Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Пазарът на електронни компоненти нарасна с 12% през третото тримесечие

05.12.2017   |   Бизнес
 

Приходите от продажби на електронни компоненти са се увеличили с 12% през третото тримесечие на 2017 г., достигайки 113,9 млрд. щатски долара в сравнение със 101,7 млрд. USD през второто тримесечие, съобщават от IHS.

Според пазарните анализатори годината вероятно ще бъде рекордна за сектора, тъй като цените на паметите остават високи, а търсенето на безжични решения е голямо и през четвъртото тримесечие. IHS прогнозира, че приходите от продажби на електронни компоненти ще достигнат общо 428,9 млрд. USD през 2017 г., което представлява годишен ръст от 21%.

Приходите от безжични компоненти са в размер на рекордните 34,8 млрд. USD през третото тримесечие, което представлява почти 31% от целия пазар. IHS очаква още по-успешно четвърто тримесечие, като предвижда приходи от 37,5 млрд. USD и над 131 млрд. USD за цялата година.

     
Източник: IHS; снимка: Dreamstime

Ключови думи: електронни компоненти   безжични компоненти  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...