Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Европейският пазар на електронни компоненти със солиден ръст през първото тримесечие на годината

03.07.2018   |   Бизнес
 

Европейският пазар на електронни компоненти продължава да нараства стабилно през 2018 г. Според браншовата организация DMASS продажбите на електронни компоненти, отчетени от членовете й през първото тримесечие на 2018 г., са в размер на рекордните 2,28 млрд. евро, което представлява ръст от 6,9% на годишна база и 13% повече в сравнение с предходното тримесечие.

Истинска изненада според пазарните анализатори е двуцифреният ръст, отчетен в по-малките страни от Северна и Източна Европа, както и в Австрия и Иберийския полуостров. От водещите пазари най-бързо се развива Италия (ръст от 9,7% и оборот от 220 млн. евро), следвана от Германия (6,4% и 695 млн. евро) и Великобритания (6,3% и 166 млн. евро). Продажбите в Източна Европа са се увеличили с общо 12%, достигайки 366 млн. евро.

В продуктово отношение най-висок и стабилен двуцифрен ръст отчитат продажбите на дискректни компоненти, силови дискретни компоненти (MOSFET), сензори и програмируема логика, докато оптичните и аналоговите компоненти, паметите и другите логически компоненти имат ръст между 1 и 2,5%. Най-голяма продуктова група са аналоговите компоненти, чиито продажби са се увеличили с 2,4%, достигайки 672 млн. евро.

     
Източник: DMASS; снимка: Dreamstime

Ключови думи: DMASS   електронни компоненти   дистрибутори на електронни компоненти  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...