Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Продажбите на OSD компоненти ще се увеличат с 6% през 2019 г.

09.04.2019   |   Бизнес
 

Комбинираните продажби на оптоелектронни компоненти, сензори/изпълнителни механизми и дискретни компоненти (познати общо като OSD) са се увеличили с 9% през 2018 г., достигайки за девети пореден път рекордно високо ниво от 82,4 млрд. щатски долара, съобщава IC Insights. Според пазарния анализ общите продажби на OSD компоненти ще се увеличат с още 6% през 2019 г. и ще достигнат 87,1 млрд. долара.

За втора поредна година всичките три сегмента през 2018 г. отчитат най-високи продажби за всички времена, като различните темпове на растеж се дължат на различни фактори и пазарни условия през годината. OSD продуктите представляват 16% от световните продажби на електронни компоненти, които са в размер на 504,1 млрд. долара през 2018 г., като останалите приходи идват от интегрални схеми.

Петгодишната прогноза показва ръст на приходите в оптоелектрониката, сензорите и изпълнителните механизми и спад при дискретните компоненти през 2019 и 2020 г. в резултат от забавяне на световната икономика през следващите две години.

     
Източник: IC Insights

Ключови думи: IC Insights   OSD   електронни компоненти  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...