Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel завърши успешно полеви тестове на 5G NR модули

03.12.2019   |   Бизнес
 

Quectel Wireless Solutions проведе успешно серия от полеви изпитания на свои 5G NR модули, интегрирани в оборудване на клиенти в Китай, Северна Америка и Австралия. Използваните решения, предлагащи надеждна 5G свързаност, са базирани на модема Qualcomm SDX55.
 
Компанията осъществи обаждане в реално време през 5G NR мрежа с честота под 6 GHz в края на октомври, а от началото на ноември започна да поддържа клиентите при техните полеви тестове в 5G мрежи. За по-малко от месец Quectel реализира партньорства с глобални клиенти и завърши успешно множество тестове на различни видове 5G телекомуникационно оборудване.
 
В сътрудничество с Qualcomm, Sichuan Changhong Network Technologies и China Mobile Communications Corporation (CMCC), Quectel реализира 5G NR обаждане от типа "data call" през терминал с модул RG500Q в 5G мрежата на CMCC на 14-16 ноември по време на China Mobile Global Partners Conference 2019.
 
RG500Q е многорежимен модул (обхват под 6 GHz) с поддръжка на SA и NSA работни режими. Той е предназначен за 5G и LTE-A усъвършенствани широколентови мобилни приложения (eMBB) и приложения с фиксиран безжичен достъп (FWA), както и за предаване на видео с ултрависока резолюция.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   RG500Q   Qualcomm SDX55   5G  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...