Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Електрониада 2020 се проведе в Русенския университет

25.02.2020   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Второ издание на младежкото състезание "Електрониада" се проведе на 22 февруари т. г. в Русенския университет "Ангел Кънчев". Надпреварата, организирана от преподавателите и докторантите от катедра "Електроника", факултет "Електротехника, електроника, автоматика", е насочена към ученици от гимназиалния курс, проявяващи интерес към електрониката и програмирането.

В "Електрониада" 2020 взеха участие 16 отбора, включващи по трима участници. Състезанието се проведе в два кръга – теоретичен и приложен, с общо времетраене 3 астрономически часа. В теоретичния кръг участниците показаха своите знания, свързани с електрониката и физиката, като отговаряха на две серии по десет въпроса за регламентирано време.

В приложния кръг състезателите преминаха през четири етапа с конкретни задачи – изработка на електронна схема, алгоритъм за работа и софтуерна програма, базирана на Arduino UNO, както и тестване и демонстрация на функционалността на изработената електронна схема пред петчленно жури.

Наградният фонд на "Електрониада" 2020 бе осигурен от Русенския университет и от водещите фирми в областта на електронното производство Дианел, Щайнер Електроник и Ромтех-3 Ес.

На първо място в състезанието се класира отборът от Математическа гимназия "Баба Тонка", Русе в състав: Никол Павлова и Никола Богданов, с ръководител инж. Донка Симеонова. Второ място зае отборът от Професионална гимназия по електротехника, Варна в състав: Кристиян Михалев, Кирил Киров, Михаил Добрев, с ръководител инж. Димитър Аврамов, а трето място - отборът от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, Бургас в състав: Симеон Николов, Илиян Илиев, Емил Рибарев, с ръководител Петър Георгиев.

     
Източник: РУ "Ангел Кънчев"

Ключови думи: РУ "Ангел Кънчев"   Русенски университет   Електрониада  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...