Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Проведе се третото младежко състезание ЕЛЕКТРОНИАДА

14.03.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 12 март 2022 г. в Русенския университет "Ангел Кънчев" в онлайн формат се проведе третото издание на младежкото състезание ЕЛЕКТРОНИАДА 2022. Тази година то се проведе като национално със съдействието на Регионално управление на образованието – Русе и бе разширено като международно чрез участие на студенти от Румъния и България.

Ученическите отбори, взели участие в ЕЛЕКТРОНИАДА 2022, са 24 от 18 града на България. В студентската надпревара се включиха общо пет отбора от Политехника – Букурещ, Технически университет – Клуж-Напока, ЕСЕ Париж и Русенски университет.

Организатори на събитието са преподавателите и докторантите от катедра "Електроника", факултет "Електротехника, електроника, автоматика" на Русенския университет. Съорганизатор на студентската секция на състезанието е Професионалният студентски клон на Electronics Packaging Society (IEEE) към Русенския университет.

ЕЛЕКТРОНИАДА 2022 се проведе в два състезателни кръга – теоретичен и приложен. В теоретичния кръг участниците отговаряха на петнадесет въпроса. Приложният кръг включваше четири етапа с конкретни задачи – Изграждане на  електронна схема във виртуална среда, Алгоритъм за работа, Програма за подготвената система, базирана на Arduino UNO, Тестване и измерване на изходни параметри. След приключване на състезанието участниците представиха разработките и демонстрираха работата на устройствата пред жури. 

Победител сред ученическите отбори е вторият отбор на Неврокопската професионална гимназия "Димитър Талев" в Гоце Делчев. Втори се класира вторият отбор на Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив, а на трето място – първият и вторият отбор на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

На първо място сред студентските отбори се класира отбор "LongCircuit" от Техническия университет – Клуж-Напока. На второ място е отбор "L&H1" отново от Техническия университет – Клуж-Напока, а на трето – отбор "Atila" от Русенския университет. 

     
Източник: РУ "Ангел Кънчев"

Ключови думи: РУ "Ангел Кънчев"   ЕЛЕКТРОНИАДА   Arduino UNO  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...