Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel си сътрудничи с Microsoft и Qualcomm в областта на IoT

10.03.2020   |   Бизнес
 

Quectel Wireless Solutions обяви, че в сътрудничество с Microsoft и Qualcomm Technologies интегрира своя нов LPWA модул BG95 в библиотеките Azure Device SDK на Microsoft. По този начин е осигурена директна и сигурна свързаност към Azure IoT Hub, както и пълна функционална поддръжка за управление на хардуера през Azure.

BG95 е първият клетъчен модул, базиран на модерния LTE модем Qualcomm 9205, който ще бъде интегриран с Azure Device SDK. В резултат на това клиентите имат възможност да свържат своите модули BG95 към облака на Microsoft Azure, с чиято помощ могат могат да изграждат, управляват и внедряват мащабируеми IoT решения, като значително ускоряват развойния процес.

BG95 е разходоефективен и компактен модул, поддържащ режими Cat M1, Cat NB2 и EGPRS, с интегриран GNSS и пълна съвместимост със спецификацията 3GPP R14. Той предлага подобрени възможности по отношение на енергоконсумацията, скоростта на предаване на данни и хардуерната сигурност.
 
Благодарение на интегрираните RAM/флаш памет и процесор ARM Cortex A7 с поддръжка на ThreadX енергоконсумацията на модула намалява значително в режим на покой. BG95 може да осигури живот на батерията над десетилетие, което е от решаващо значение за IoT оборудване с дълъг експлоатационен цикъл като например GPS тракери, интелигентни измервателни прибори, сензори за интелигентни градове, системи за сигурност и wearable електроника.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   Microsoft   Qualcomm Technologies   Azure   BG95  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...