Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Продажбите на аналогови чипове ще нараснат до 67,9 млрд. USD през 2021 г.

14.09.2021   |   Бизнес
 

Световният пазар на аналогови интегрални схеми ще нарасне с 22,1% до 67,9 млрд. щатски долара през 2021 г. спрямо предходната година, прогнозират от TrendForce. Ръстът е обусловен от нарастването на търсенето на телекомуникационни продукти, автомобили, промишлени стоки и потребителска електроника в САЩ и Китай след овладяването на разпространението на COVID-19.

Особено голям се очаква да бъде скокът на търсенето в автомобилостроенето, главно в резултат на възстановяването на световния автомобилен пазар и запазващата се тенденция на електрификация, при която сегменти като интелигентни системи за подпомагане на водача (ADAS), електрически превозни средства и автомобилна електроника навлизат в период на ускорен растеж. Начело с Infineon, NXP, Renesas, TI и STM, пазарът на интегрални схеми за автомобилни приложения се очаква да постигне ръст от 24,6% през 2021 г.

Лидер на пазара на аналогови схеми остава Texas Instruments с дял от 19%, следван от Infineon и STMicroelectronics. 

Разбивката по региони отрежда водещата позиция на Китай, който се очаква да реализира 42% от всички продажби през 2021 г., като потребителската електроника ще бъде сегментът с най-голям дял в продажбите. САЩ обаче са пазарът, който се очаква да постигне най-голям годишен ръст – 25%, до 10,6 млрд. щатски долара. Този резултат може да се обясни главно с възстановяването на американската икономика след пандемията благодарение на растящите продажби в автомобилния и телекомуникационния сектори и потребителската електроника.

     
Източник: TrendForce; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: аналогови схеми   интегрални схеми   ADAS   Renesas   STMicroelectronics  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...