Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

TSMC инвестира рекордните 44 млрд. USD в увеличаване на производството през 2022 г.

09.02.2022   |   Бизнес
 

TSMC обяви, че планира да похарчи рекордните 44 млрд. щатски долара за увеличение на производствения си капацитет през 2022 г. с цел да допринесе за намаляване на световния недостиг на електронни компоненти и да отговори на растящото търсене на високотехнологични чипове за приложения с изкуствен интелект и 5G технологии за автомобили, центрове за данни и смартфони.

Тайванският производствен гигант, който работи с почти всички водещи компании, разработващи електронни компоненти, смята да отдели между 40 и 44 млрд. щатски долара за капиталови инвестиции тази година, което е значително повече от вече рекордните 30 млрд. щатски долара, инвестирани през 2021 г. Така TSMC е на път да осъществи намерението си да инвестира в производството 100 млрд. щатски долара до 2023 г., посочва Nikkei Asia.

Същевременно ръководството на компанията увери инвеститорите, че TSMC може да постигне възвращаемост на инвестициите от над 25%. През август 2021 г. TSMC обяви увеличение на цените на услугите си с 20%. Най-голямата корекция в цените през последното десетилетие започна да оказва влияние върху резултатите на компанията през последното тримесечие на 2021 г. и според редица анализатори може да спомогне за увеличаване на коефициента на печалбата през 2022 г. въпреки опасенията, че бумът в търсенето на чипове може да започне да отслабва, коментира Nikkei Asia.

     
Източник: Nikkei Asia; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: TSMC   електронни компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...