Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz първа разработи тестово решение за новата услуга за откриване на местоположение E112

Rohde & Schwarz разработи софтуерно базирано разширение на своята система за тестване на услуги, базирани на местоположение, R&S TS-LBS, което я прави специално приспособена в съответствие с насоките на Европейската комисия и предстоящия стандарт TS 103 825 за тестване на AML протокол. Компанията съобщи също, че си сътрудничи с водещи нотифицирани органи и институти за изпитване, за да ускори предлагането на тестовото решение. Сред тях е германският институт за стандартизация CETECOM, който вече обяви наличието на услуги за тестване на спешни повиквания E112.

След 17 март 2022 г. всички смартфони, продавани в Европейския съюз, следва да отговарят на Делегирания регламент (ЕС) 2019/320, който постановява, че спешните повиквания до тел. 112 трябва да предоставят информация за местоположението на обаждащия се на службите за спешна помощ по бърз и точен начин, за да се гарантира, че лицата, които се отзовават, могат бързо да пристигнат на мястото на инцидента.

В решението на Rohde & Schwarz клетъчната мрежа се емулира от широколентов радиокомуникационен тестер R&S CMW500, докато двучестотният GNSS сигнал E1+E5 за системата Galileo се осигурява от генератор на векторни сигнали R&S SMBV100B. Благодарение на софтуера за автоматизация на тестовите настройки всички тестови случаи, описани в насоките на ЕК, могат да бъдат изпълнени автоматично, за да се осигурят унифицирани, бързи и повторяеми резултати, посочват от компанията.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   ЕС   R&S TS-LBS   R&S CMW500   R&S SMBV100B  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...