Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

AMD финализира сделката по придобиването на Xilinx

16.02.2022   |   Бизнес
 

AMD обяви, че е приключила придобиването на Xilinx, която влиза в състава на новосъздаденото подразделение на компанията Adaptive and Embedded Computing Group (AECG).

Новото подразделение ще бъде оглавено от досегашния изпълнителен директор на Xilinx Виктор Пенг и ще се фокусира върху програмируемите логически матрици (FPGA), адаптивните системи върху чип (SoC) и решенията за разработка на софтуер. AECG ще предлага и CPU и GPU процесорите на AMD, като се ориентира към проекти за центрове за данни с FPGA базирани ускорители. 

"Xilinx предлага водещи FPGA, адаптивни SoC, софтуерни модули за AI, както и експертни възможности в разработката на софтуер, които ще позволят на AMD да предложи най-могъщото портфолио от високопроизводителни и адаптивни компютърни решения и да заеме по-голям дял от пазара на облачни, периферни (edge) и интелигентни устройства, оценяван на приблизително 135 млрд. щатски долара", коментира д-р Лиса Су, президент и главен изпълнителен директор на AMD.

"Бързата експанзия на свързаните устройства и приложенията с пренос на големи обеми от данни и вграден изкуствен интелект стимулира растящото търсене на високоефективни и адаптивни високопроизводителни компютърни решения", коментира Виктор Пенг. Според него заедно AMD и Xilinx ще могат да дефинират новата компютърна ера, като осигурят най-всеобхватното портфолио от адаптивни изчислителни платформи, способни да поддържат широка гама от интелигенти приложения.

     
Източник: AMD

Ключови думи: AMD   Xilinx   FPGA   SoC  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...