Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip инвестира 880 млн. щатски долара в разширение на SiC производството

06.03.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Microchip Technology обяви инвестиция от 880 млн. щатски долара в разширението на съоръжението за производство на компоненти, базирани на силициев карбид (SiC) и силиций (Si) в Колорадо Спрингс. Инвестиционният план ще се реализира през следващите няколко години.

Важен етап от него е развитието и модернизацията на простиращата се на близо 54 000 кв. м производствена база в Колорадо Спрингс с цел увеличаване на производството на SiC прибори за приложения в автомобилостроенето, електромобилността, енергетиката, космическата и отбранителната индустрия.

Камарата & Корпорацията за икономическо развитие на Колорадо Спрингс, община Колорадо Спрингс и окръг Ел Пасо обявиха, че са одобрили отпускането на финансова подкрепа в размер на близо 47 млн. щатски долара за проекта на Microchip.

"Много сме доволни, че Microchip избра производствената си база в Колорадо Спрингс за толкова важна инвестиция и разрастване", заяви кметът на Колорадо Спрингс Джон Сътърс. Според изчисления на местната администрация проектът ще допринесе за развитието на местната икономика с приблизително 1,4 млрд. щатски долара през следващите 10 години и ще създаде близо 400 нови високоплатени работни места за жителите в район Пайкс Пийк. "Увеличаването на производството на полупроводникови компоненти е от критично важно значение за задоволяването на растящото търсене в редица индустрии и Колорадо Спрингс е горд да бъде едно от ключовите места, където се полагат усилия в тази посока", заяви още Сътърс.

Полупроводниковите компоненти – космическата надпревара на нашето време

Сенаторът от Колорадо Майкъл Бенет коментира плановете на Microchip в Колорадо Спрингс в светлината на приетия миналата година в САЩ Закон за осигуряване на субсидии за производителите на полупроводникови компоненти и науката. "В Колорадо вече виждаме ползите, тъй като компаниите се подготвят за исторически инвестиции. Планираното от Microchip разширение в Колорадо Спрингс не само ще засили националната ни сигурност, но и ще създаде нови възможности с нови 400 добре платени работни места".

"Благодарение на нашия Закон за осигуряване на субсидии за производителите на полупроводникови компоненти и Microchip започваме да връщаме производствата в Америка. Полупроводниковите компоненти са космическата надпревара на нашето време и Колорадо ще ни помогне да я спечелим", добави сенаторът от Колорадо Джон Хикенлупър.

"С нарастването на опасенията от чуждо господство в тази критично важна индустрия все по-важно става САЩ да имат местно производство на микроелектроника. Поздравявам град Колорадо Спрингс и Камарата на Колорадо Спрингс за отдадеността им към привличането на високоплатени, висококачествени работни места и страхотни компании в район Пайкс Пийк", заяви конгресменът Дъг Ламборн.

Microchip планира разширяване на производството и в други съоръжения в САЩ

"Microchip Колорадо Спрингс има дълга история на сътрудничество с града и щата и ние приветстваме тяхната постоянна подкрепа за усилията ни да развием полупроводниковата индустрия в САЩ. Законът за осигуряване на субсидии за производителите на полупроводникови компоненти и науката вече оказва положително влияние върху бизнеса ни чрез Инвестиционния данъчен кредит и ние кандидатстваме за финансиране за увеличаване на капацитета на няколко от нашите производствени бази, включително тази в Колорадо Спрингс. Бъдещето на региона е светло благодарение на страхотните партньорства, щатските и местните стимули и изключително талантливите местни работници", заяви Ганеш Мурти, президент и главен изпълнителен директор на Microchip Technology.

В базата на Microchip в Колорадо Спрингс в момента работят над 850 души и производството е базирано на 6-инчови пластини. Компанията е в процес на инсталиране на оборудване за производство с 8-инчови пластини, което значително ще увеличи броя на произведените в съоръжението компоненти. За попълването на новите 400 работни места ще се търсят най-различен тип специалисти – от производствени работници и специалисти по управление на процесите до тест инженери.

Важна локация за производството на SiC технологията на Microchip

"С над двадесетгодишни инвестиции в силициевия карбид, портфолиото на Microchip е ориентирано така, че да предостави иновативни силови компоненти на нашите клиенти", коментира Рич Симончич, старши вицепрезидент на бизнеса с аналогови компоненти на Microchip. По неговите думи производственото съоръжение в Колорадо Спрингс е важна локация за производството на SiC технологията на Microchip, с чиято помощ компанията може да гарантира сигурност в доставките на клиентите си, които преминават към SiC решения.

"Разширяването на дейността на Microchip в Колорадо Спрингс и окръг Ел Пасо поставя региона ни на картата на инвестициите, подкрепени от Закона за осигуряване на субсидии за производителите на полупроводникови компоненти и науката. Горди сме да водим проекта за разширяването на Microchip и да подкрепим връщането на тези важни производствени работни места в район Пайкс Пийк", заяви Джона Рийдър Клеймейър, президент и изпълнителен директор на Камарата & Корпорацията за икономическо развитие на Колорадо Спрингс.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   SiC   Si   силициев карбид   полупроводникови компоненти   микроелектроника  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...