Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

embedded world 2023 – оживени зали и усмихнати лица

27.03.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Над 950 изложители от 44 държави представиха продуктови иновации в сферата на микроконтролерните технологии на международното изложение embedded world 2023 в Нюрнберг.

"Бяхме изключително впечатлени от броя на посетителите", сподели изпълнителният директор на NuernbergMesse Бенедикт Вейерер. Изложението привлече близо 27 000 посетители, което е с над 50% повече в сравнение с предходната година. Над 40% от тях са пристигнали от чужбина.

Организаторите не крият въодушевлението си от резултатите, които надхвърлят всичките им очаквания. "Динамизмът в embedded сектора беше осезаем във всички зали. Всяка година отново ме впечатлява колко възприемчива и иновативна е общността", коментира Вейерер. "Броят на доволните изложители е най-добрата обратна връзка за нас".

embedded world Conference и electronic displays Conference

Програмата на двете съвместно проведени специализирани конференции привлече 1659 участници и лектори от 46 държави в изложбения център в Нюрнберг.

"Подходът ни да представим актуалните тенденции с ясно структурирана програма и в същото време да коментираме нови теми бе приет много положително от участниците; класовете и сесиите бяха изключително посетени", заяви проф. д-р инж. Аксел Сикора, председател на embedded world Conference, и допълни, че трите встъпителни лекции както винаги са били отлични, особено презентацията на проф. Али Хесами за етиката на изкуствения интелект.

"Блясъкът на дисплеите ясно се отразяваше в очите на специалистите. Иновации в сферата на LCD, OLED, micro-LED и енергийноефективните отразяващи дисплеи бяха във фокуса на презентациите и сесиите", обобщи проф. д-р Карлхейнц Бланкенбач, председател на electronic displays Conference.

Форуми за изложители, #women4ew и Student Day

Трите форума за изложители със своите експертни панели, фирмени презентации и срещи със стартиращи компании, привлякоха вниманието на посетителите и местата почти винаги бяха изцяло заети.

Събитието #women4ew направи своя дебют, като близо 100 жени и малък брой мъже дебатираха теми като кариерно развитие, лидерски качества и добавената стойност на смесените екипи. Дискусията и положителната обратна връзка са стимул за организаторите да проведат събитието и през следващата година, посочват от NuernbergMesse.

В последния ден на изложението се проведе събитието Student Day. Близо 600 младежи се запознаха с вълнуващия свят на микроконтролерните технологии и получиха отговор на въпроси като с какво се отличава embedded общността, кои са подходящите теми за дипломни работи, какви вълнуващи възможности за работа предлагат изложителите и много други.

Следващото издание на embedded world Exhibition&Conference ще се проведе от 9 до 11 април 2024 г. в Нюрнберг.

     
Източник: NuernbergMesse

Ключови думи: NuernbergMesse   embedded world   микроконтролерни технологии  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...