Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ATM Electronics има нов собственик

26.04.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

NOTE съобщи, че е придобила 100% от капитала на българския производител на електронни изделия ATM Electronics за близо 36 млн. шведски крони. В резултат на сделката шведският производител на електроника вече разполага с втора производствена база в Източна Европа. Съоръжението в България се очаква да посрещне растящата нужда от икономично производство близо до клиентите в Европа, посочват от NOTE.

ATM Electronics си поставя за цял развитието на дългосрочни партньорства, високо качество и своевременни доставки. Компанията е базирана в София и разполага с модерни производствени съоръжения, напълно пригодени за производство на електронни изделия. Клиентската й база включва големи международни компании, наред с местни клиенти. Бизнес моделът й се базира на производство и асемблиране на устройства за клиенти. Освен това, компанията предлага и услуги (добавена стойност) без материали. Годишните продажби на ATM Electronics достигат приблизително 40 млн. шведски крони с оперативен марж от приблизително 8%, посочват от NOTE.

Възможности за значително увеличение на производството

Според прогнозите на шведската компания търсенето на производствени мощности за производство на електроника в Европа ще продължи да расте през следващите години. NOTE вижда големи възможности значително да увеличи както производството в ATM Electronics, така и да разшири офертата си с PCBA и готови за използване продукти (тип "turn-key").

След придобиването досегашният основен собственик на ATM Electronics Сергей Шардин, който успешно развива компанията от много години, ще остане начело на компанията. Броят на служителите е близо 80.

Модерно производство в част от Европа с изгодни икономически условия

"NOTE продължава силното си развитие. Ентусиазирани сме от сделката, която в допълнение към другото печелившо съоръжение на групата, допълнително разширява производствения ни капацитет в Източна Европа", заяви Йоханес Линд-Видестам, главен изпълнителен директор и президент на NOTE. По неговите думи компанията вижда голям потенциал в разширяването на възможностите си да предложи на съществуващите си клиенти модерно електронно производство в Европа с икономически изгодни условия.

"Познавам NOTE като компания, която споделя нашите ценности за високо качество и фокусиране върху клиента. Виждам големи преимущества за нас и нашите клиенти от това, че вече сме част от NOTE", коментира Сергей Шардин, главен изпълнителен директор на ATM Electronics.

     
Източник: NOTE

Ключови думи: NOTE   ATM Electronics   АТМ Електроникс   електронни компоненти   PCBA  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...