Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

SMTconnect 2024 сближава електронното производство и силовата електроника

09.04.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

От 11 до 13 юни 2024 г. международното изложение за електронно производство и технологии SMTconnect отново ще събере представители на сектора от цял свят в Нюрнберг. Ще бъде показан целият спектър от решения за производство на електроника – от материали и компоненти до покрития и тестови системи. Водещи компании от сектора като Asys, Essemtec, FUJI Europe, Gopel electronic, SmartRep, Viscom, Techvalley и други отново ще бъдат сред изложителите.

Тази година с цел да обогатят още повече програмата на изложението организаторите от Mesago определиха отделна зала, посветена на взаимодействието между електронното производство и силовата електроника. Изложителите в зала 5 на PCIM Europe, което се провежда паралелно със SMTconnect, ще се фокусират върху специфичните изисквания на производството на силова електроника.

"С цел да насърчим интензивен обмен между експерти от двата сектора, SMTconnect се приближава до PCIM Europe. Освен това, темата за производството на силова електроника допълнително ще бъде интегрирана в концепцията на изложението, за да отговори на растящото търсене от страна на посетителите от тази сфера", обяснява Джанет Мейер, заместник вицепрезидент SMTconnect. "Напредващата миниатюризация и сложност в електронната индустрия води до постоянно увеличение на изискванията към асемблиращите и свързващите технологии. Процесите и процесните технологии се сливат и фокусът се измества към системната интеграция", допълва Мейер. По нейните думи в зала 5 на PCIM Europe посетителите ще научат за последните открития и ще ги дискутират с изложителите на SMTconnect.

Поглед върху актуалните тенденции

Future Packaging Production Line на Института Fraunhofer за надеждност и микроинтеграция ще предложи допълнителна информация за отделните стъпки в производството. Тази година проявата се фокусира върху това как по-висока степен на дигитализация и автоматизация може да направи производствените процеси по-устойчиви на нарушения и външни влияния. Това взаимодействие между експерти от сферите на електронното производство и силовата електроника позволява не само всеобхватен поглед върху целия производствен процес, но и възможност за интензивен обмен за разработването на междусекторни и персонализирани решения.

Съпътстващият форум ще предложи разнообразни лекции на теми като "Изкуствен интелект в електронното производство и Индустрия 4.0" и "Устойчиво електронно производство". Експерти от сектора ще представят и дискутират нови решения и тенденции в електронното производство. Пълната програма на форума ще бъде обявена в средата на април.

Повече за изложението вижте тук.

     
Източник: Mesago; Снимка: Mesago Messe Frankfurt GmbH/Mathias Kutt

Ключови думи: Mesago   SMTconnect   PCIM Europe   силова електроника   електронно производство  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...