Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Сериозен ръст за u-blox през първото полугодие

10.09.2013   |   Бизнес
 

Швейцарският производител на безжични електронни модули и системи за позициониране u-blox обяви приходи от 105,1 млн. швейцарски франка (84,9 млн. евро) за първите 6 месеца на 2013 г., което представлява 35,4% ръст на годишна база, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в Източна Европа.

Печалбата преди лихви и данъци за първото полугодие е 13,8 млн. франка, а нетната печалба е 12,2 млн. франка - с 36,8% повече от същия период на 2012 г. Компанията обнови и прогнозата си за приходите през 2013 г., като я увеличи до 220 млн. при печалба преди лихви и данъци от около 30 млн. франка.

През първите 6 месеца на 2013 г. продажбите на u-blox са се увеличили с 35,4%, като ръст е регистриран във всички географски региони. Продажбите в EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) са с 41,7% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Компанията е увеличила броя на служителите си 8,4% през първото полугодие и към 30 юни т. г. те са общо 411. През същия период u-blox откри развоен център в Корк, Ирландия, както и нов офиси за продажби в Чатсууд, Австралия, близо до Синди.

     
Източник: Microdis; снимка: u-blox

Ключови думи: Microdis   u-blox   електронни модули   системи за позициониране  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...