Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Intel създава Internet of Things отдел

11.11.2013   |   Бизнес
 

Intel създава нова бизнес организация за разработка на Internet of Things (IoT) системи и приложения, съобщиха от компанията. Основните продукти, върху които ще работа Intel Internet of Things Solutions Group, са Atom и Quark интегрирани системи върху чип (SoC).

Дъг Дейвис, който има дълъг опит в отделите за embedded решения на Intel, ще бъде генерален мениджър на новото бизнес звено. Дейвис ще се отчита пред изпълнителния комитет, в който участва и новият главен изпълнителен директор Брайън Кржанич.

IoT групата ще се съсредоточи върху embedded пазари като индустриална автоматизация, търговия на дребно, космически изследвания и автомобилна индустрия. Продуктите на Intel за съхранение на данни и комуникационните системи ще останат част от отдела, който разработва решения за центрове за данни.

Intel ще се опита да разшири пазарния си дял в приложенията за 32-битови процесори с по-ниска цена и по-малка мощност чрез Quark SoC системи Pentium клас, които ще влязат в производство до април 2014 г.

     
Източник: Intel

Ключови думи: Intel   Internet of Things   Quark   Atom   микропроцесори   embedded системи  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...