Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Представиха амбициозен план за развитие на електронната индустрия в Европа

18.02.2014   |   Бизнес
 

Изпълнителните директори на европейски предприятия от сферата на електрониката заявиха, че Европа може да удвои стойността в производството на електронни компоненти през следващите 10 години и да овладее 60% от възникващите пазари в електрониката. Единайсет ръководители на водещи компании, които съставляват създададената през миналата година организация Electronics Leaders Group (ELG), представиха своя план на среща със заместник-председателя на Европейската комисия Нели Крус.

Групата препоръчва на ЕК да се съсредоточи върху области, в които Европа е силна - автомобилостроенето, енергетиката, индустриалната автоматизация и сигурността. Целта е да се удвои производството през следващите 10 години.

Сред новите области на растеж са Internet of Things (IoT) и пазарите на интелигентни решения (интелигентни домове (smart home), интелигенти електроенергийни мрежи (smart grid) и др.). Целта е овладяване на 60% от тези възникващи пазари до 2020 г.

Според изпълнителните директори Европа трябва да възстанови силното си присъствие в областта на мобилните и безжичните комуникации. Целта е обхващане на 20% от очаквания ръст в тези пазари.

Групата предлага провеждането на мащабна инициатива "Интелигентни във всичко и навсякъде" ("Smart Everything Everywhere"), в рамките на която да се създадат европейски центрове за върхови постижения и зони за провеждане на мащабни изпитания "на живо" на нововъзникващите технологии. В областта на микроелектрониката ръководителите на европейските предприятия виждат възможност за увеличаване на производството на пластини със 70 000 месечно от 2016/17 г., което представлява ръст от 10% на година.

В електронния бранш в Европа са заети директно около 250 000 души, като броят им достига 2,5 млн. по цялата верига. Продуктите на микро- и наноелектрониката съставляват най-малко 10% от брутния вътрешен продукт на ЕС.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ЕС   Electronics Leaders Group   наноелектроника   микроелектроника   електронни компоненти  

Област: Бизнес  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...