Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

ЕП подкрепи въвеждането на универсално зарядно за мобилни устройства

20.03.2014   |   Бизнес
 

Европейският парламент подкрепи предложението на Европейската комисия всички мобилни телефони и портативни устройства на територията на ЕС да се зареждат с универсално зарядно устройство.

Идеята е на бившия външен министър на България Соломон Паси и на бившия министър по европейските въпроси Гергана Паси. Те стартираха инициативата си през 2008 г. с писмо до тогавашния европейски комисар Гюнтер Ферхойген. През 2011 г. Европейската комисия разработи прототип на универсалното зарядно. То може да бъде съвместимо с всички типове мобилни телефони, GPS приемници, безжични ключове за автомобили и други преносими електронни устройства, като намали разходите и отпадъците и улесни употребата им.

“Вотът на ЕП поставя основа за по-нататъшен растеж и иновации в областта на мобилните технологии. Надеждните и бързи безжични комуникации са от съществено значение за случващата се революция в производството, услугите, образованието, развлеченията и практически всички сфери на живота. Универсалното зарядно устройство е изключително добра новина както за европейските граждани, така и за околната среда”, заяви заместник-председателят на Европейската комисия Антонио Таяни, комисар по въпросите на промишлеността и предприемачеството.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ЕП   зарядни устройства   мобилни телефони   универсално зарядно  

Област: Технологии  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...