Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Mentor Graphics придобива XS Embedded

14.07.2014   |   Бизнес
 

Mentor Graphics обяви придобиването на фирма XS Embedded GmbH (XSE), специализирана в разработката на софтуерни и хардуерни решения, насочени към автомобилната индустрия.

Сред услугите, които предлага XS Embedded на автомобилните производители, са проектиране и имплементиране на програмируема логика, аудио и видео системи, информационно-развлекателни системи и решения за мониторинг на електронни системи под Linux.

"XS Embedded е известна със задълбочения си опит и високото качество на решенията в областта на автомобилната електроника. Опитът на компанията при проектирането на електронни системи заедно с широкия спектър от автомобилни технологии на Mentor, базирани на Android, Linux, AUTOSAR и Hypervisor, ще осигурят по-голяма гъвкавост, като същевременно намалят оперативните разходи", обясни Глен Пери, главен управител на отдела за embedded системи на Mentor Graphics.

"Комбинирайки Android, AUTOSAR и Nucleus продуктите на Mentor, както и на техните решения за безопасност, с готовите решения на XSe, ще имаме възможност да отговорим на изискванията за проектиране на цялата софтуерна архитектура в най-модерните превозни средства", коментира заяви Райнер Одер, управляващ директор на XS Embedded.

     
Източник: Mentor Graphics

Ключови думи: Mentor Graphics   XS Embedded   автомобилна електроника   embedded системи   Linux  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...