Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohm открива MEMS производство

02.09.2014   |   Инвестиции
 
Rohm съобщи, че стартира производство на микроелектромеханични системи (MEMS) чрез своето дъщерно дружество Lapis Semiconductor в Миязаки, Япония.
 
Новият бизнес включва проектиране и производство, базирано на комбинацията от тънкослойни пиезоелектрични и MEMS технологии. Тези технологии са подходящи за производство на широк кръг от MEMS сензори и задвижвания, включително акселерометри, жироскопи, сензори за налягане, мастилено-струйни печатащи глави, инфрачервени сензори и камери, системи за автофокус във фотоапарати, микрофони, високоговорители и energy harvesting системи.
 
Rohm е разработила технология за енергонезависима фероелектрична памет, Lapis осигурява производственото съоръжение и технологията за корпусиране, а Kionix - възможностите за MEMS миниатюризация. 
 
Rohm придоби бизнеса за производство на електронни компоненти на Oki Electric Industry през 2008 г. и го преименува на Lapis Semiconductor. Kionix бе придобита през 2009 г.
 
"Вече започнахме производството на пиезоелектрични MEMS продукти, базирани на изискванията на клиентите, и постепенно разширяваме производствените линии, за да отговорим на нуждите на развиващите се пазари - индустриални мастилено-струйни принтери, сензори и wearable устройства. В бъдеще Rohm ще продължи да интегрира пиезоелектрични елементи с MEMS технология с цел постигане на по-голяма миниатюризация и енергоефективност", заявиха от компанията.
 
Фабриката за 6-инчови пластини в Миязаки разполага с чиста стая с площ 1500 кв. м. Компанията обяви, че ще премине към производство на пластини с диаметър 200 мм.
     
Източник: Rohm

Ключови думи: Rohm   Lapis Semiconductor   MEMS   сензори   микроелектромеханични системи  

Област: Инвестиции  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde&Schwartz
Farnell
TME

Последно от Инвестиции

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...