Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Melexis разширява базата си в България

08.02.2018   |   Инвестиции
 

Melexis предвижда удвояване на производствените площи на базата си в София, създадена през 2000 г., както и значително разширяване на отдела за изследователска и развойна дейност и увеличаване на складовата площ от 7500 на 15 000 кв. м. За целта компанията ще инвестира около 75 млн. евро през следващите 5 години, като 17 млн. от тях ще бъдат вложени до края на тази година. В резултат на повишеното търсене Melexis ще увеличи и персонала си от 425 до около 575 души до края на 2018 г., като до 2022 г. броят на служителите ще нарасне с още 160 души.

Успоредно с това, за същия период компанията ще инвестира и около 60 млн. евро в производствено оборудване за напълно ново съоръжение за тестване на полупроводникови пластини в Корбей-Есон, Франция. Очаква се то да бъде пуснато в експлоатация през втората половина на т. г.

"След скорошното разширение в Ипр в края на 2017 г., сме развълнувани от плановете за увеличаване на производствената ни площ и в други две европейски локации. Това ще допринесе за развитието на компанията в световен мащаб по отношение на изследователската и развойна дейност, логистиката и производствения капацитет в средносрочен план. Тези инвестиции ще донесат не само допълнителни ресурси и производствен капацитет, но ще гарантират и стабилност на доставките. Клиентите ни отчитат стойността на инженерните ни усилия, в резултат на което регистрираме повишено търсене на продуктите ни, което ще продължи и през следващите 5 години", коментира Верле Лозие, вицепрезидент на Melexis.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   Мелексис  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Инвестиции

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...