Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Изложители от цял свят представиха своите решения на electronica 2014

18.11.2014   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
В годината, когато празнува своя 50-и рожден ден, electronica отчете рекордни резултати: повече от 73 000 посетители от над 80 страни и 2737 изложители от 50 страни отбелязаха в Мюнхен годишнината на най-голямото изложение в света на електронната индустрия.  
 
За пореден път организаторите от Messe Muenchen отчетоха увеличение на чуждестранните посетители - от 47% на 50%. Удовлетвореността на посетителите от събитието остана изключително висока: 96% от тях го определят от добро до отлично. По отношение на броя на посетителите най-представените страни бяха Германия, следвана от Италия, Австрия, Великобритания и Северна Ирландия, Швейцария, Франция, Чехия и САЩ. Значително увеличение бе отчетено при броя на посетителите от Италия, Китай, Австрия, Индия и Словения.
 
Броят на изложителите през тази година бе увеличен с 2,5%. Най-много компании дойдоха от Германия, следвана от Китай, Тайван, САЩ, Великобритания, Хонг Конг, Италия, Франция, Швейцария и Република Корея. Тяхната удовлетвореност също се увеличава в сравнение с предишното издание на форума през 2012 г.
 
Главният технологичен акцент по време на четирите изложбени дни бе свързаността - от wearable електрониката и автомобилите до цели градове.
 
"Изложението показа, че светът се развива заедно все повече. Имаме нужда от глобални платформи като electronica, за да направим това възможно", сподели Райнхард Пфайфе, заместник изпълнителен директор на Messe Muenchen.
 
"Глобалната свързаност и продиктуваният от нея въпрос за сигурността са темите, които ще бъдат от значение в бъдеще. Да дадем възможност на клиентите да разработват приложения, за които преди дори не сме си помислили, е смисълът на електронната индустрия днес", каза Курт Сиверс, председател на Консултативния съвет на electronica.
 
В рамките на Кръглата маса на изпълнителните директори, което се проведе през първия ден на изложението, изпълнителните директори на Infineon Technologies, Freescale Semiconductor, NXP Semiconductors и STMicroelectronics обсъдиха предизвикателствата и възможностите, предлагани от Internet of Things (IoT).
 
Над 300 гости посетиха конференцията IT2Industry, която акцентира върху индустриалните приложения на IoT. Сред разискваните теми бяха M2M/мобилност, ИТ и сензорни технологии, ИТ и безопасност, индустриален софтуер, инфраструктурни и цифрови мрежи, ИТ и енергетика. 
 
Над 160 специалисти посетиха конференцията embedded platforms, в която бяха представени решения и услуги, свързани с разработката на embedded платформи. Конференцията за автомобилната промишленост също привлече над 160 посетители от 20 страни. Основни теми бяха сензорните приложения, свързаността и осветлението. 
 
Други теми, които бяха представени по време на съпътстващите форуми, бяха киберсигурността, силовата електроника и софтуерните технологии.
 
На забележителен интерес се радваше и новият брой на списание South-East Industrial Market, посветен на производството на осветителни системи в България и представен на традиционния щанд на международната специализирана преса.
 
Следващото издание на electronica ще се проведе между 8 и 11 ноември 2016 г. в Мюнхен.
     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   electronica 2014   electronica 2016   електронно производство   embedded електроника  

Област: Електроника   Събития  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...