Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Kulicke & Soffa придобива Assembléon

08.01.2015   |   Бизнес
 

Kulicke and Soffa Industries сключи споразумение за придобиване на 100% от собствеността на холандския производител на SMT монтажни автомати и оборудване за електронното производство Assembléon, който до 2011 г. бе дъщерно дружество на Philips.

Сделката е на стойност около 98 млн. щатски долара и се очаква да бъде финализирана в рамките на този месец.

Създадената през 1951 г. Kulicke & Soffa (K&S) е базирана в Сингапур и има общо около 2200 служители в своите офиси в Азия, Европа и Северна Америка. Компанията е специализирана в разработката и производството на монтажно оборудване за електронно и LED производство.

"Assembléon очаква да се присъедени към Kulicke & Soffa и нейната широка търговска и сервизна мрежа. Стабилните основи на компанията ще служат като катализатор за ускоряване на развойната ни дейност и подобряване на нашите услуги. Това е печеливш ход и за двете компании, който предлага възможности за значителното развитие в сектора на монтажното оборудване за електронното производство", заяви Йерун де Гроот, главен изпълнителен директор на Assembléon.

"За нас е голям чест да приветстваме Assembléon и талантливите й служители в семейството на K&S. Assembléon е фирма с големи традиции в областта на иновациите и притежава портфолио от водещи решения, насочени към автомобилния сектор и промишленото производство. Нашите корпоративни култури на технологични и пазарни лидери ще се допълнят и ще разширят съвместното ни присъствие на бързоразвиващите се пазари", сподели Бруно Гилмарт, президент и главен изпълнителен директор на Kulicke & Soffa.

     
Източник: Assembléon

Ключови думи: Assembléon   Kulicke & Soffa   K&S   Philips   SMT монтажни автомати   електронно производство  

Област: Електроника   Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...