Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ROHM придоби Powervation

28.07.2015   |   Бизнес
 
ROHM приключи с процеса на сливане с производителя на интегрални схеми Powervation, която разработва решения за цифрово управление на електрозахранвания от тип едночипова система (SoC). Сделката е на обща стойност около 70 млн. щатски долара.
 
От основаването си през 2006 г. като компания, отделила се от Университета на Лимeрик, Powervation се утвърждава като водещ производител на контролери за електрозахранвания, насочени към инфраструктурни приложения в сектора на изчислителни технологии, облачните услуги и телекомуникациите.
 
След сливането ROHM ще се сдобие с отдел за разработка на цифрови технологии за управление на захранвания, които ще й помогнат да подобри своите продукти, предназначени за бързо развиващите се пазари на интернет услугите, центровете за данни и телекомуникационната инфраструктура. Сливането ще позволи на компанията да разработва усъвършенствани решения за цифрово управлявани електрозахранвания за по-широк спектър от пазари и приложения.
 
Powervation ще стане напълно притежаван филиал на ROHM, с основен научно-изследователски център в Корк, Ирландия и центрове за системни приложения в Сан Хосе, Калифорния, както и в Азия. Тези центрове обединяват в едно експертния опит в областта на електроенергийните системи, цифровото управление, микроелектрониката и embedded софтуера.
     
Източник: ROHM

Ключови думи: ROHM   Powervation   електрозахранвания   SoC  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...