Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Circuit Design представи нов 2,4 GHz модул за телеуправление

Circuit Design представи новия модул NK-2.4Y, предназначен за дистанционно управление на честота 2,4 GHz. Модулът може да предава 8 сигнала за включване/изключване заедно със CRC-16 код за проверка, за да елиминира грешки при комуникацията. Хеминг кодирането с дължина 6 символа помага да се сведе до минимум вероятността от нарушения.
 
NK-2.4Y превключва бързо от режим на предаване към режим на приемане и обратно, което дава възможност за двупосочна комуникация между входния и изходния модул и за непрекъснато следене на състоянието на връзката. Това състояние се извежда като изходен сигнал от модула и така потребителят може да остава в зоната на покритие на сигнала. Скокообразното изменение на честотата минимизира влиянието на смущенията от други близко намиращи се източници на радиосигнали в лентата на 2.4 GHz. Няма нужда да се поддържат отделни канали и в една и съща зона могат да работят няколко системи.
 
Ниската консумация на енергия позволява на модула да работи с 2 x 1,5 V или с една литиева батерия с размер на монета. Комуникацията между модулите е възможна само в режим един на един – 1:1 (не е възможно от един към няколко, 1:N, или от няколко към един, N:1).
 
Приложенията на NK-2.4Y включват: дистанционно управление на подемни приспособления в задната част на товарни превозни средства; дистанционно управление на спомагателни повдигащи платформи на автомобили, ползвани за социални грижи; отваряне и затваряне на щори и др.
     
Източник: Circuit Design

Ключови думи: Circuit Design   NK-2.4Y   модули за телеуправление   безжични модули  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...